Waarom zijn gesprekspartners ongemotiveerd of niet bereid om te veranderen? 

Dit heeft te maken met het engeltje en het duiveltje die op hun schouders zitten. Hierdoor hebben mensen argumenten voor én tegen verandering.

Zo lang mensen in deze status quo zitten, zullen zij niet (duurzaam) veranderen.

Als hulpverlener of leidinggevende zijn we snel geneigd om het engeltje bij te staan. We gaan mensen overtuigen, ongevraagd adviseren en oplossingen aandragen. 

Paradoxaal zorgt dit voor een tegengestelde reactie: het duiveltje gaat hard op spreken. Je hoort de ander vervolgens uitspraken doen als: “Ja, maar…”, “Nee, dat werkt niet voor mij…”. Mensen die “Ja” zeggen, maar “Nee” doen.

Maar hoe help je iemand bij iets dat zo ingewikkeld is als gedragsverandering? Hoe creëer je motivatie zodat iemand zelf stappen zet en de regie neemt?

Welke taak heb jij als professional hierin? Tijdens het leertraject van Anders Leren Motiveren leer jij in 4 stappen weerstand om te buigen naar motivatie.

Wat dat oplevert? 

  • Minder weerstand
  • Meer gemotiveerde gesprekspartners die stappen zetten en regie nemen
  • Meer werkplezier en meer energie overhouden na gesprekken
  • Afname van tijdsdruk doordat je sneller tot de kern komt

"Motiverende Gespreksvoering is bewezen effectief en heeft specifiek aandacht voor de taal die spreekt vóór verandering".


Over Kelly Sonnenschein

Kelly zit al meer dan 10 jaar in het trainingsvak. Haar doelgroep bestond aanvankelijk uit gedetineerde en deliquenten. Zij heeft hen getraind in gedragsverandering volgens de Motiverende Gespreksvoering. Na enkele jaren heeft ze de overstap gemaakt naar het trainen van professionals in de hulpverlening. Inmiddels heeft ze al heel wat professionals getraind in de Motiverende Gespreksvoering, maar ook Verslaving en Psychiatrie. Ze werkt al meer dan 12 jaar binnen de GGZ en verslavingszorg.

>