Webinar

In 4 heldere stappen succesvol integraal en interprofessioneel samenwerken


14-12-2023 van 12:00u tot 13.00u

gratis

Integraal en interprofessioneel samenwerken

vanuit verbinding, bereidheid en commitment.


Hoe doe je dat als belangen botsen, als er angst is voor verlies of de onderlinge taal zo verschillend is?
Hoe neem je dan partners mee in een verandering?

Hoe doe je dat als er een stip op de horizon gezet is, die veel tijd en energie vraagt, terwijl er nog heel veel andere projecten lopen? Hoe doe je dat naast je eigen werk?

Het integraal zorgakkoord plaatst de stip op de horizon. Zij geven aan wat er verandert moet worden. Het HOE is nog onduidelijk.

Zonder onderling begrip, geen motivatie. Zonder SAMEN-werking, geen verandering.
Enkel als je als professionals verbindend met elkaar weet te spreken, komt er een beweging op gang. Vanuit het verbindend spreken, kunnen zaken die de stroomopwaarts belemmeren, zichtbaar worden. Pas dan ontstaat er ruimte om de handen in elkaar te slaan en naar de toekomst te kijken.

En dan ben je er nog niet. Het vraagt motivatie en vertrouwen om daadwerkelijke stappen SAMEN te zetten. Mensen moeten enerzijds bereid zijn om samen te werken en anderzijds het vertrouwen hebben dat de gekozen richting haalbaar is. Zo creëer je een actieve samenwerking en hier heb je met je gedrag en gespreksvaardigheden veel invloed op.

Tijdens de webinar op donderdag 14 december vertelt Jessica Aarnink van jb Lorenz HOE je met partners in gesprek komt als het gaat om het integraal Zorgakkoord.

Ellen en Kelly, oprichters en trainers van Anders Leren Motiveren, nemen je tijdens dit webinar vervolgens mee in de stappen die nodig zijn om tot verbinding én actieve samenwerking te komen. Ook geven we een inkijk in welke de verbindende vaardigheden tot succes leiden.


Meld je vandaag nog aan en ontdek alle ingrediënten voor succesvol integraal en interprofessioneel samen werken.


KELLY & ELLEN...

Werken beide ruim 13 jaar in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. Motiverende gespreksvoering is dé methode die cliënten, collega's en medewerkers in beweging zet. Door hun expertise en jarenlange ervaring in het trainersvak is hun methode reeds lang bewezen en effectief toegepast binnen het werkveld. Kelly is lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).