Zoom training

Van passieve naar actieve gesprekspartners


Ontdek hoe je eenvoudig open en actieve gesprekspartners realiseert door gebruik te maken van een praktische en prettige methode.

Van passieve naar actieve gespreks partners


Je gesprekspartner zit achterover in zijn stoel met zijn armen over elkaar en geeft enkel korte antwoorden. Jouw goede ideeën en adviezen worden van tafel geveegd. Je voelt je verantwoordelijk, jullie moeten vooruit en dus neem je taken over.

We hebben vaak compassie voor mensen in moeilijke situaties. Wanneer gesprekspartners passief zijn, gaan we vanuit deze compassie zélf harder werken, ondanks de dagelijkse drukte. Deze gesprekken kosten energie en wanneer doelen vervolgens alsnog niet behaald worden raakt elke partij teleurgesteld. 

Het kan anders! Wanneer je wilt dat gesprekspartners zélf in beweging komen, moet jij die ander eerst activeren. Met de juiste gesprekstechnieken kun je dit makkelijk realiseren.


Hoe breek je door het pantser heen, zodat iemand zich open opstelt, informatie met je deelt en wel het achterste van zijn tong laat zien? Hoe krijg je mensen zelf aan het denken, zodat jullie in betere balans samen kunnen werken? Concreet: hoe realiseer je actieve en betrokken gesprekspartners?

Tijdens deze korte training ontvang je van ons een gereedschapskist vol gesprekstechnieken waarmee je open, betrokken en actieve gesprekken – en dus gesprekspartners – realiseert.

van passieve naar actieve gesprekspartners, jij hebt er invloed op!

hoe gaan we te werk?


Stap 1: Doorbreken van passiviteit en geslotenheid


Gesprekspartners zijn veelal passief omdat jij té hard werkt. Je deelt je visie en goede ideeën terwijl anderen daar nog helemaal niet voor open staan. Gesprekspartners nemen een actieve rol aan wanneer ze zich eerst écht gehoord en begrepen voelen. Pas dan gaan de hakken uit het zand, kun je iemand activeren én zijn gesprekspartners bereid om eerlijk naar het eigen handelen te kijken. 

Ontdek de formule waarmee je in enkele minuten door het pantser heen breekt. Leer open en betrokken gesprekspartners te creëren, die óók open staan voor jouw visie.

Stap 2: Activatie en empowerment


Wanneer je wilt dat gesprekspartners zelf in beweging komen moet jij ze activeren. Wat jij doet en zegt in het gesprek heeft daar enorm veel invloed op.

Vraag jezelf eens af: deel je jouw goede ideeën óf vraag je naar de ideeën van de ander? Gebruik je open vragen die de ander aan het denken zet, of zijn gesloten vragen een gewoonte? Wie is het meeste aan het woord? Jij of je gesprekspartner? Zeg je vaak: “ik vind dat jij dat geweldig gedaan hebt!” of ben je instaat om iemand echt te empoweren zodat het zelfvertrouwen groeit en activatie ontstaat?

Activatie vraagt om een hele andere aanpak. Ontdek een gereedschapskist aan gesprekstechnieken waarmee jij de ander gemakkelijk empowered en activeert. 

stap 3: Mensen helpen veranderen


Vraag je jezelf af waarom je telkens dezelfde gesprekken voert zonder dat gesprekspartners veranderen? Waarom je 'ja maar' hoort en er geen vooruitgang is? Dat komt omdat je stappen overslaat. Je wilt snel en efficiënt zijn, echter je verliest tijd omdat gesprekspartners verzanden in 'ja maar' en belemmeringen. 

Gesprekspartners doorlopen 6 stadia voor ze écht veranderen. Alleen wanneer jij precies weet in welk stadium je gesprekspartner zit en daar je vaardigheden op aanpast, kun je gesprekspartners helpen met verandering.

Ontdek hoe je vooruitgang boekt zonder dat gesprekken energie kosten en reken af met valkuilen die zorgen voor 'ja maar' en een afwachtende houding.    

de overtuiging dat jij de ander moet veranderen is zwaar én niet erg effectief

voor wie is deze Training?


Zijn cliënten en collega's passief, gesloten en afwachtend? Nemen ze weinig initiatief terwijl jij hard aan het werk bent?   


Merk je dat al dit harde werken niets oplevert? Blijft de ander achter over zitten en worden doelen niet behaald?


Voel jij je verantwoordelijk? Wil je vooruit en neem je het daarom geregeld over van cliënten of collega's? 

Voelt het werk zwaar en kosten gesprekken energie? Dan is deze training voor jou!

Deze training is voor jou als je droomt van:

  • actieve en betrokken gesprekspartners
  • gesprekspartners gemakkelijk aan het denken zetten 
  • zelf meer energie overhouden
  • open gesprekspartners die informatie met je delen
  • een hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid
  •  een betere sfeer op de werkvloer
  • minder drop-outs of ongezonde personele wisselingen
  • cliënten en collega's die verantwoording en regie nemen

wat gaan we doen?


2 dagdelen training 

01

We introduceren een bewezen effectieve methode. Verwacht een interactieve training met veel (veilig) oefenen. Je leert mensen activeren.

Coaching

02

Je kunt een maand lang gebruik maken van individuele coaching en met ons sparren over casuïstiek. 

Werkboek

03

Je werkt zelfstandig in je werkboek zodat je het geleerde gemakkelijk kan vertalen naar de praktijk. Je ontvangt uitgebreid feedback.

wat zeggen anderen over deze training?


Ik heb hier zoveel meer geleerd dan in alle HBO managementopleidingen!

Omdat 2 clusters uit mijn team erg enthousiast waren over het effect van dit leertraject wilde ik deze scholing zelf ook graag gaan volgen. Onze organisatie is gestart met een verandertraject en ik dacht dat het daardoor voor het gehele management van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. We hebben namelijk dagelijks te maken met het motiveren van onze medewerkers. Niet meer overtuigen maar motiveren vanuit verbinding! Zelf meer achterover leunen in een gesprek zodat er ruimte is om echt te luisteren. Nieuwsgierig zijn naar je gesprekspartner en wat hem/haar motiveert om toch een stap te kunnen zetten. Ik ben heel tevreden. Zowel Live als via Zoom vlogen de scholingsdagen om. Je wordt getriggerd om soms even uit je comfortzone te stappen maar nooit op een manier die niet goed voelt. Er is ruimte voor reflectie en er is ruimte voor humor! Ik zet in op verbinding. Ik ben meer nieuwsgierig naar wat het haakje is om daadwerkelijk tot verandering over te gaan. Ik vraag meer naar wat de focus is in een gesprek en maak meer gebruik van reflecties. Ik sta hierdoor veel minder snel met mijn innerlijke oordeel klaar. Kelly is een zeer kundige trainer. Ze weet je te boeien, heeft humor en is heel benaderbaar. Daarnaast is Kelly een hele fijne gesprekspartner. Herhalen is nodig, continu blijven oefenen (zonder dat het een kunstje voelt). Voor mijn team heb ik direct een 'opfris' dag gepland en voor mijn nieuwe collega's een volledige scholing. Alle managers zouden deze cursus moeten gaan doen! Ik heb hier zoveel meer geleerd dan in alle HBO managementopleidingen die ik eerder gevolgd heb.

profile-pic
Mariëlla Bastiaans
Gebiedsmanager Zorg in Deurne / Teamleider Samenleving Gemeente

Twijfel je of deze training bij je past?

>