gratis e-book

Nooit meer "Ja, maar..."

Met deze bewezen methode zet je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging.

Nooit meer "Ja, maar..."


Zo zet je zelfs de meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging


Wordt het tijd dat cliënten en collega's eindelijk eens in beweging komen? Wil je helpen zonder dat het energie kost? Wil je de verantwoordelijkheid laten waar deze hoort en toch van betekenis zijn? Dan is dit E-book voor jou!  

Je merkt nu nog dat gesprekspartners 'Ja' zeggen maar doen 'Nee'. Ze komen afspraken niet na. Ze zijn in het gesprek zelf enthousiast maar daarna komen ze niet in beweging. Je voert telkens dezelfde gesprekken zonder dat er écht iets verandert. Doelen worden met regelmaat niet behaald. Het werk stapelt zich op. De doorstroom neemt af en gesprekspartners haken vroegtijdig af.

In dit E-book leer je: 

  • Hoe je passiviteit en weerstand ombuigt naar motivatie.
  • Hoe je "Ja, maar..." voorkomt.
  • Hoe je de ander meekrijgt en motiveert.
  • Hoe jouw ideeën aangenomen worden.
  • Hoe je gesprekken voert die minder energie kosten.
  • Hoe cliënten stappen zetten en verandering volhouden.

Download nu het gratis E-book en zet zelf de eerste stap naar verandering. 

DROOM JE VAN...?


Actieve gesprekspartners


Die zelf nadenken en reflecteren op het eigen handelen?

Energie
overhouden


Omdat je passiviteit en inactiviteit makkelijk doorbreekt?

Minder hard
werken


Omdat je de ander aan het werk kunt zetten?

Gemotiveerde gesprekspartners


Zodat overtuigen om in actie te komen niet meer nodig is? 

afrekenen met "ja, maar..."


Omdat je leert hoe je 'ja ik ga het doen' gesprekken voert?

Gesprekspartners die Regie Pakken


Echt stappen zetten en doelen behalen?

6 gouden tips van een bewezen effectieve methode waarmee je gesprekspartners in de actiemodus zet!

STA JE ER WEL EENS BIJ STIL dat...?


Jouw vaardigheden bepalen of gesprekspartners actief óf passief zijn? Gesloten óf open zijn? Afwachten óf de regie nemen? 

Jij invloed hebt op het creëren van weerstand én motivatie voor het zetten van stappen?

Jouw vraagstelling bepaalt of gesprekspartners negatief zijn, praten in belemmeringen óf dat er positiviteit en hoop ontstaat?

Het niet jouw ideeën zijn die de ander in beweging brengen maar het de eigen ideeën zijn?

wat zeggen anderen over onze trainingen?


Heb ik deze training wel nodig?

Ik had allereerst mijn bedenkingen of de MVG Training voor mij wel nodig was. Dit omdat ik vanuit mijn functie, jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt coach en motiveer naar een opleiding of werk. Dit verloopt voor mij al jaren als een succes en ik ondersteun vele jongeren met een herstart op de arbeidsmarkt. Mijn vraag was dan ook heb ik deze training nodig, gezien het mij goed vergaat in de gesprekken met de doelgroep. Eenmaal gestart merkte ik dat de methodiek van het MGV juist van waarde is voor mijn functioneren. Waar ik vaak de motor dien te zijn om mijn doelgroep te motiveren breng ik ze mede door de MGV zelf in stelling en tegelijk in hun kracht. Mijn doelgroep wordt uitgedaagd zelf aan oplossingen te denken en tot uitvoering te komen. Ik ben zeer tevreden. Het is denk ik ook wel van belang dat je je openstelt om de training met de juiste mindset in te gaan. Ik moet zeggen dat ik met trainster Ellen ook iemand had die zeer open en warm mijn interesse wist te wekken en mij wist uit te dagen. De verschillende werkvormen boden dan ook de uitdagingen. IK ben anders mijn gesprekken in aan het gaan. Dit door de aangeleerde vaardigheden van de MGV toe te passen. Jongeren hadden eerst zoiets van "Hé, jij was toch degene die voor ons alles bedacht?" En nu zet ik hen in hun kracht. Dit is uiteraard per individu anders maar ik merk dat ik het ook wel fijn vind om de jongeren hiermee te prikkelen. De trainster heeft ons in alle vrijheid het traject laten doorlopen. We zaten/zitten als team in een turbulente fase maar ik heb constant het gevoel gehad dat de trainster hier rekening mee wist te houden. Wat als zeer prettig is ervaren. Wat ik echt ga meenemen? Duidelijk de switch die ik als jongerencoach inzet in het motiveren van mijn doelgroep. Minder zelf aan het werk maar de jongere de gelegenheid bieden om in zichzelf te geloven en daarmee oplossingsgericht te denken in hun eigen ambivalentie. Ik zou alle professionals die mensen dienen te activeren naar een beter leven deze training aanbevelen. Ik denk ook dat buiten deze branches ook het commerciële bedrijfsleven baat kan hebben hierbij. Wij hebben elkaar als team beter leren kennen en daardoor ook meer begrip naar elkaars situatie op zowel werk als privé gebied.

profile-pic
Jermaine Sandvliet Projectleider VSV Rotterdam Centrum bij WMO Radar Rotterdam

Aandacht voor ieders leertraject!

De training motiverende gespreksvoering bij Ellen gevolgd. Zeer leerzaam en een echte aanrader voor iedereen die met advisering en begeleiding bezig is! Ook vanuit de online training wist Ellen middels actieve en leuke gespreksvormen ons aan het werk te zetten. Ellen is een deskundige en ervaren trainer met aandacht voor ieders leertraject. De training was gericht op oefenen maar ook op theorie en kennis overdracht. Ik heb er veel aan gehad en merk dat ik het kan toepassen in de praktijk. Ook fijn dat ik af en toe nog kan terugvallen op het uitgereikte handboek, want het is en blijft oefenen en het geleerde toepassen. Ben blij dat ik de training heb gevolgd!

profile-pic
Karin Baetsen Adviseur Verzuim en Regintegratie at ROC / Gilde opleidingen

Een echte aanrader voor iedereen die gesprekken voert.

Ik heb de training motiverende gespreksvoering gevolgd bij Ellen. Een echte aanrader voor iedereen die gesprekken voert met klanten/cliënten. Ik merk dat ik na de training beter in staat ben om open en ondersteunende vragen te stellen. Hierdoor krijg ik meer informatie over de persoon en zijn/haar drijfveren. Dit werkt zeer verhelderend.

profile-pic
Betsie Theeuwen Doelmatigheidscoach gemeente Venlo

wie zijn wij?


Kelly & Ellen

Werken beide al meer dan 13 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg. Ze werken al meer dan 10 jaar met de Motiverende Gespreksvoering en hebben dus zelf ervaren dat het werkt. De methode zet cliënten, collega’s en medewerkers in beweging. Ze hebben al jaren ervaring met het trainersvak en Kelly is Lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).


>