gratis e-book

Nooit meer "Ja, maar..."

Met deze bewezen methode zet je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging.

Nooit meer "Ja, maar..."


Zo zet je zelfs de meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging


Wordt het tijd dat cliënten en collega's eindelijk eens in beweging komen? Wil je helpen zonder dat het energie kost? Wil je de verantwoordelijkheid laten waar deze hoort en toch van betekenis zijn? Dan is dit E-book voor jou!  

Je merkt nu nog dat gesprekspartners 'Ja' zeggen maar doen 'Nee'. Ze komen afspraken niet na. Ze zijn in het gesprek zelf enthousiast maar daarna komen ze niet in beweging. Je voert telkens dezelfde gesprekken zonder dat er écht iets verandert. Doelen worden met regelmaat niet behaald. Het werk stapelt zich op. De doorstroom neemt af en gesprekspartners haken vroegtijdig af.

In dit E-book leer je: 

  • Hoe je passiviteit en weerstand ombuigt naar motivatie.
  • Hoe je "Ja, maar..." voorkomt.
  • Hoe je de ander meekrijgt en motiveert.
  • Hoe jouw ideeën aangenomen worden.
  • Hoe je gesprekken voert die minder energie kosten.
  • Hoe cliënten stappen zetten en verandering volhouden.

Download nu het gratis E-book en zet zelf de eerste stap naar verandering. 

DROOM JE VAN...?


Actieve gesprekspartners


Die zelf nadenken en reflecteren op het eigen handelen?

Energie
overhouden


Omdat je passiviteit en inactiviteit makkelijk doorbreekt?

Minder hard
werken


Omdat je de ander aan het werk kunt zetten?

Gemotiveerde gesprekspartners


Zodat overtuigen om in actie te komen niet meer nodig is? 

afrekenen met "ja, maar..."


Omdat je leert hoe je 'ja ik ga het doen' gesprekken voert?

Gesprekspartners die Regie Pakken


Echt stappen zetten en doelen behalen?

6 gouden tips van een bewezen effectieve methode waarmee je gesprekspartners in de actiemodus zet!

STA JE ER WEL EENS BIJ STIL dat...?


Jouw vaardigheden bepalen of gesprekspartners actief óf passief zijn? Gesloten óf open zijn? Afwachten óf de regie nemen? 

Jij invloed hebt op het creëren van weerstand én motivatie voor het zetten van stappen?

Jouw vraagstelling bepaalt of gesprekspartners negatief zijn, praten in belemmeringen óf dat er positiviteit en hoop ontstaat?

Het niet jouw ideeën zijn die de ander in beweging brengen maar het de eigen ideeën zijn?

wat zeggen anderen over onze trainingen?


De ander mee krijgen naar een oplossing

Voor de training zat ik te lang in een gesprek met een open einde. Ik vond het lastig om de ander mee te krijgen naar een oplossing toe. Nu kan ik de ander motiveren om uit zijn twijfel of aarzeling te komen, door de juiste vragen stellen op het juiste moment. Inzicht in wat ORBS en de SOCA vragen doen en ermee spelen, was voor mij nuttig. Het werken tijdens de training met echte situaties i.p.v. simulaties levert veel op. Ook het onderling oefenen en opnemen helpt enorm. Ik leerde dat ik moet focussen op wat ik wel kan veranderen en dat ben 'ik zelf'. Ik heb ontslag genomen en een sabbatical ingelast. Ellen is een topper. Zij is heel toegankelijk, open, flexibel, stond open voor ons met al onze gekkigheid, dillema's op werk en persoonlijk niveau. Verder was zij erg goed in het overbrengen van de theorie en het toepassen ervan bij de deelnemers. Ze is ook sterk in ons laten zien 'als je dit doet.. is dit het effect en als je je zo doet... is dit het effect'. Ze laat je voelen hoe ALM werkt en wat niet werkt en hoe je dichtbij jezelf blijft. Wat ik zeker meeneem? De stiltes, investeren op relatie, blijf bij het proces van de ander en niet te snel willen gaan, het aanjagen van verandertaal. Ik zou deze training aanbevelen aan alle professionals die met mensen werken. Bij effect is; als je dit binnen je team doet inclusief teamcoach dan leer je elkaar op een ander manier kennen. Dus de menselijke kant met wel als doel beter worden in ons werk. Uitgangspunt van elk gesprek is het eigen proces en met behoud van de autonomie. Hoe mooi is het dat je regie mag nemen als werknemer en als coach.

profile-pic
Hanan Maazouzi projectleider | trainer | programmaontwikkelaar | buurtcoach | jeugdcoach|

Ik ben relaxter en werk minder hard

In gesprekken merkte ik dat ik hard aan het werk ging om te bereiken wat we voor ogen hadden. Ik heb geleerd hoe ik vanuit open vragen en een andere manier van reageren kan aansluiten bij vragen van anderen. Met aandacht voor de input, beleving en motivatie van de ander. Waardoor we samen tot een plan kunnen komen. Het maakt dat ik relaxter in gesprekken zit en 'minder hard hoef te werken'. De ander voelt zich meer eigenaar van het geheel.

De simpele oefeningen helpen om de technieken te leren. Het is ook erg fijn dat er enkele terugluister-opdrachten inzitten omdat je zo hoort welke valkuilen je voor jezelf hebt en daar extra alert op kunt zijn.

In alle gesprekken die ik voer ben ik me veel sterker bewust van mijn eigen rol en de manier waarop ik met mijn reacties de input van de ander stuur. Dat heeft niet alleen effect binnen mijn werk, maar ook in privé relaties.

De trainster laat in haar houding, feedback, wijze van opdracht geven en reageren echt zien dat zij de technieken goed beheerst. Dat is erg prettig omdat het niet als een kunstje aanvoelt, maar het een heel natuurlijke vaardigheid wordt.

De cursus is erg geschikt voor iedereen die met anderen in gesprek gaat met als doel om iets in gang te zetten. Doe jezelf de vaardigheden cadeau om dat proces te stimuleren.

profile-pic
Loes Luijten Behandelcoördinator Stichting Milo

Motiveren zonder dat je daarbij continu zelf hard aan het werk bent.

Hard aan het werk om de ander met goede argumenten te overtuigen, maar zonder het gewenste resultaat? Je wilt graag samenwerken, maar merk je dat je de verantwoordelijkheid alleen draagt? Je wil mensen meer eigenaarschap geven, maar merk je dat ze deze niet nemen? Als dit soort zaken je bekend voorkomen dan raad ik je aan om snel de training “Motiverende Gespreksvoering” te volgen. Tijdens de afgelopen maanden heeft Kelly binnen onze organisatie een incompany training gegeven, waarbij ze ons de techniek van motiverende gesprekvoering heeft leren toepassen. Door middel van zeer leerzame, actieve, praktische en humoristische cursusdagen, is ze met ons aan de slag gegaan. De manier van trainen, theorie direct gekoppeld aan de praktijk, is zeer waardevol. Ik heb de afgelopen maanden geleerd hoe je mensen kunt motiveren zonder dat je daarbij continu zelf hard aan het werk bent om de ander te overtuigen. Door goed naar mensen te luisteren, reflecteren en de juiste vragen te stellen, raken ze zelf overtuigd en krijgen ze het zelfvertrouwen en de motivatie om de juiste stappen in de richting van gedragsverandering te zetten. Je leert tijdens deze training de techniek en tools om dit direct toe te passen. Ik gun iedereen deze training om hetzelfde te ervaren. Kelly, enorm bedankt voor je begeleiding!

profile-pic
Joep Slegers Teammanager P&O, Juridische Zaken en Financiën Gemeente

wie zijn wij?


Kelly & Ellen

Werken beide al meer dan 13 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg. Ze werken al meer dan 10 jaar met de Motiverende Gespreksvoering en hebben dus zelf ervaren dat het werkt. De methode zet cliënten, collega’s en medewerkers in beweging. Ze hebben al jaren ervaring met het trainersvak en Kelly is Lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).


>