gratis e-book

Nooit meer "Ja, maar..."

Met deze bewezen methode zet je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging.

Nooit meer "Ja, maar..."


Zo zet je zelfs de meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging


Wordt het tijd dat cliënten en collega's eindelijk eens in beweging komen? Wil je helpen zonder dat het energie kost? Wil je de verantwoordelijkheid laten waar deze hoort en toch van betekenis zijn? Dan is dit E-book voor jou!  

Je merkt nu nog dat gesprekspartners 'Ja' zeggen maar doen 'Nee'. Ze komen afspraken niet na. Ze zijn in het gesprek zelf enthousiast maar daarna komen ze niet in beweging. Je voert telkens dezelfde gesprekken zonder dat er écht iets verandert. Doelen worden met regelmaat niet behaald. Het werk stapelt zich op. De doorstroom neemt af en gesprekspartners haken vroegtijdig af.

In dit E-book leer je: 

  • Hoe je passiviteit en weerstand ombuigt naar motivatie.
  • Hoe je "Ja, maar..." voorkomt.
  • Hoe je de ander meekrijgt en motiveert.
  • Hoe jouw ideeën aangenomen worden.
  • Hoe je gesprekken voert die minder energie kosten.
  • Hoe cliënten stappen zetten en verandering volhouden.

Download nu het gratis E-book en zet zelf de eerste stap naar verandering. 

DROOM JE VAN...?


Actieve gesprekspartners


Die zelf nadenken en reflecteren op het eigen handelen?

Energie
overhouden


Omdat je passiviteit en inactiviteit makkelijk doorbreekt?

Minder hard
werken


Omdat je de ander aan het werk kunt zetten?

Gemotiveerde gesprekspartners


Zodat overtuigen om in actie te komen niet meer nodig is? 

afrekenen met "ja, maar..."


Omdat je leert hoe je 'ja ik ga het doen' gesprekken voert?

Gesprekspartners die Regie Pakken


Echt stappen zetten en doelen behalen?

6 gouden tips van een bewezen effectieve methode waarmee je gesprekspartners in de actiemodus zet!

STA JE ER WEL EENS BIJ STIL dat...?


Jouw vaardigheden bepalen of gesprekspartners actief óf passief zijn? Gesloten óf open zijn? Afwachten óf de regie nemen? 

Jij invloed hebt op het creëren van weerstand én motivatie voor het zetten van stappen?

Jouw vraagstelling bepaalt of gesprekspartners negatief zijn, praten in belemmeringen óf dat er positiviteit en hoop ontstaat?

Het niet jouw ideeën zijn die de ander in beweging brengen maar het de eigen ideeën zijn?

wat zeggen anderen over onze trainingen?


Motiveren zonder dat je daarbij continu zelf hard aan het werk bent.

Hard aan het werk om de ander met goede argumenten te overtuigen, maar zonder het gewenste resultaat? Je wilt graag samenwerken, maar merk je dat je de verantwoordelijkheid alleen draagt? Je wil mensen meer eigenaarschap geven, maar merk je dat ze deze niet nemen? Als dit soort zaken je bekend voorkomen dan raad ik je aan om snel de training “Motiverende Gespreksvoering” te volgen. Tijdens de afgelopen maanden heeft Kelly binnen onze organisatie een incompany training gegeven, waarbij ze ons de techniek van motiverende gesprekvoering heeft leren toepassen. Door middel van zeer leerzame, actieve, praktische en humoristische cursusdagen, is ze met ons aan de slag gegaan. De manier van trainen, theorie direct gekoppeld aan de praktijk, is zeer waardevol. Ik heb de afgelopen maanden geleerd hoe je mensen kunt motiveren zonder dat je daarbij continu zelf hard aan het werk bent om de ander te overtuigen. Door goed naar mensen te luisteren, reflecteren en de juiste vragen te stellen, raken ze zelf overtuigd en krijgen ze het zelfvertrouwen en de motivatie om de juiste stappen in de richting van gedragsverandering te zetten. Je leert tijdens deze training de techniek en tools om dit direct toe te passen. Ik gun iedereen deze training om hetzelfde te ervaren. Kelly, enorm bedankt voor je begeleiding!

profile-pic
Joep Slegers Teammanager P&O, Juridische Zaken en Financiën Gemeente

Tools om weerstand om te buigen naar motivatie.

Ik liep aanvankelijk aan tegen weerstand, deze wilde ik leren ombuigen naar motivatie. Er zijn diverse gesprekstechnieken besproken en geoefend die kunnen helpen met het ombuigen van weerstand naar motivatie (versterkte reflecties, herkennen van behoudtaal en verandertaal ontlokken etc.). Er zat veel variatie in de werkvormen en alle mogelijke tools zijn besproken en geoefend. Mijn belangrijkste verandering sinds het volgen van het leertraject is dat ik nu beter oplet tijdens gesprekken of de gesprekspartner zich in dezelfde fase bevindt. Dit is erg belangrijk om geen afwijkende verwachtingen te creëren. De opzet van het leertraject in combinatie met de uitleg van de trainster was goed. Vooral de herhaling tijdens het begin van elke training (terugblik op vorige training) zorgde ervoor dat er meer informatie bleef hangen.

profile-pic
Siem van der Linden Doelmatigheidscoach gemeente Venlo

Door deze manier van werken kan ik de cliënt activeren en motiveren

Voor dat ik begon met de motiverende gespreksvoering cursus, had ik moeite met weerstand bij cliënten. Ik liep er vaak tegen aan dat casussen vast liepen, daar ik en de cliënt niet door de weerstand heen kwamen. Het traject heeft mij opnieuw weer bewust laten te worden de kracht niet ligt in overtuigen, maar motiveren. Om op mijn handen te gaan zitten, nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen, waarbij die ander geprikkeld raakt. Tijdens de cursus kwamen verschillende oefeningen en werkvormen aan bod, die allen een verschillende invalshoek hadden. Deze werden goed uitgelegd en er was voldoende ruimte voor te oefenen. Ik ben in zijn geheel op een meer relaxte manier gaan hulpverlenen. Voorheen had ik de neiging om "het probleem" van mij te maken. Maar door deze manier van werken kan ik de cliënt activeren en motiveren om zelf de behoefte te voelen om te veranderen. Ik vond de trainster benaderbaar, altijd beschikbaar voor vragen en willen graag met je meedenken. Het belangrijkste inzicht is voornamelijk dat overtuigen weerstand op gaat roepen. En tevens dat het heel veel doet als je zelf laat zien dat je ook een mens bent, fouten maakt en je excuses daarvoor aanbiedt. Eigenlijk aan iedereen die met mensen werkt en die in gezamenlijkheid iets wilt bereiken.

profile-pic
Dylan van der Waarden Gezins- en Jongerencoach bij gemeente Deurne

wie zijn wij?


Kelly & Ellen

Werken beide al meer dan 13 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg. Ze werken al meer dan 10 jaar met de Motiverende Gespreksvoering en hebben dus zelf ervaren dat het werkt. De methode zet cliënten, collega’s en medewerkers in beweging. Ze hebben al jaren ervaring met het trainersvak en Kelly is Lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).


>