gratis e-book

Nooit meer "Ja, maar..."

Met deze bewezen methode krijg je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging

Nooit meer "ja, maar..."


Zo krijg je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging


Merk je dat cliënten of collega’s niet zelf in beweging komen? Voel jij je verantwoordelijk omdat het werk gedaan moet worden en neem je daarom taken over? Wordt je agenda steeds voller en neem je weleens werk mee naar huis? 

Gesprekspartners zeggen 'ja' maar doen 'nee'. Ze komen afspraken niet na. Misschien zijn ze in het gesprek zelf nog enthousiast maar daarna komen ze niet in beweging. Je voert telkens dezelfde gesprekken zonder dat er écht iets verandert. Doelen worden soms niet behaald. Je caseload loopt op en je taken worden steeds meer. De doorstroom neemt af en gesprekspartners haken vroegtijdig af. 

Ontdek met dit e-book hoe je krachtige motivatie creëert zodat gesprekspartners écht in beweging komen.

Dit e-book is voor jou als...

  • Cliënten of collega’s passief zijn
  • Gesprekken energie kosten
  • Cliënten en collega’s geen stappen zetten of een verandering niet volhouden
  • De ander ongemotiveerd is en je vaak ‘ja maar’ hoort
  • Je anderen moeilijk mee krijgt in verandering
  • Jouw goede ideeën afgewezen worden

DROOM JE VAN...?


Actieve gesprekspartners


Die zelf nadenken en reflecteren op het eigen handelen?

Energie
overhouden


Omdat je passiviteit en inactiviteit makkelijk doorbreekt?

Minder hard
werken


Omdat je de ander aan het werk kunt zetten?

Gemotiveerde gesprekspartners


Zodat overtuigen om in actie te komen niet meer nodig is? 

afrekenen met "ja, maar..."


Omdat je leert hoe je 'ja ik ga het doen' gesprekken voert?

Gesprekspartners die Regie Pakken


Echt stappen zetten en doelen behalen?

6 gouden tips van een bewezen effectieve methode waarmee je gesprekspartners in de actiemodus zet!

STA JE ER WEL EENS BIJ STIL dat...?


Jouw vaardigheden bepalen of gesprekspartners actief óf passief zijn? Gesloten óf open zijn? Afwachten óf de regie nemen? 

Jij invloed hebt op het creëren van weerstand én motivatie voor het zetten van stappen?

Jouw vraagstelling bepaalt of gesprekspartners negatief zijn, praten in belemmeringen óf dat er positiviteit en hoop ontstaat?

Het niet jouw ideeën zijn die de ander in beweging brengen maar het de eigen ideeën zijn?

wat zeggen anderen over onze trainingen?


Online training

De online training is creatief in elkaar gezet met voldoende afwisseling van werkvormen. Het biedt ruimte om te oefenen in kleinere groepjes, waardoor je niet lang hoeft te wachten of alleen maar toehoorder bent. Ellen weet je aandacht vast te houden en van goede feedback te voorzien. Fijne van de training is de directe toepasbaarheid in de praktijk.

profile-pic
Jolen van het Reve- Epke Gezins- en jongerencoach Zorg in Deurne

Een training die ik iedere hulpverlener/sociaaldomein werker aan kan bevelen!

Het online anders leren motiveren is een training die ik iedere hulpverlener/ sociaal domein werker aan kan bevelen. Ik heb hier veel aan gehad. Het online samen met mijn collega’s bewust om te gaan met de tools voor verandertaal, weerstand de verschillende niveaus van reflecties. Zijn gereedschappen die ik gebruik om verandertaal te ontlokken. Naast de theorie wordt jij online op vele verschillende manieren uitgedaagd, het geleerde praktisch toe te passen. Kelly is een zeer kundige trainer die het beste in ieder naar boven haalt. Mooi om te zien hoe zij uit eigen ervaring put en ook ieder persoonlijk in zijn haar kracht zet. En oog heeft voor ieder zijn/haar proces.

profile-pic
Chantal Chantal van Horrik-van Arensbergen Wmo Consulent bij de Peelgemeenten en gecertificeerd Extern Vertrouwenspersoon

Aan te bevelen aan groeps- en trajectbegeleiders

Ik wilde vooral leren meer motiverend te coachen bij weerstand. Ik was op zoek naar kleine handvatten voor tijdens gesprekken met bewoners. Vooral ook om juist het positieve te benoemen op een juiste manier en om er voor te zorgen dat we bewoners minder snel kwijtraken in een gesprek. Ik ben me bewuster van wat je in kan zetten tijdens gesprekken om mensen te motiveren. Veel deed ik zelf al wel maar nu ben ik bewuster van waarom je dit kan gebruiken. Ik vond het een hele fijne en duidelijke aanpak. Er was een goede balans tussen de theorie en praktijk. Wat ik zeker mee ga nemen is het stellen van open vragen en ik ga meer stiltes laten vallen. Ik zou de training aanbevelen aan groeps- en trajectbegeleiders in het algemeen.

profile-pic
Jeroen van Greunsven

wie zijn wij?


Kelly & Ellen

Werken beide al meer dan 13 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg. Ze werken al meer dan 10 jaar met de Motiverende Gespreksvoering en hebben dus zelf ervaren dat het werkt. De methode zet cliënten, collega’s en medewerkers in beweging. Ze hebben al jaren ervaring met het trainersvak en Kelly is Lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).


>