gratis e-book

Nooit meer "Ja, maar..."

Met deze bewezen methode zet je zelfs je meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging.

Nooit meer "Ja, maar..."


Zo zet je zelfs de meest ongemotiveerde gesprekspartner in beweging


Wordt het tijd dat cliënten en collega's eindelijk eens in beweging komen? Wil je helpen zonder dat het energie kost? Wil je de verantwoordelijkheid laten waar deze hoort en toch van betekenis zijn? Dan is dit E-book voor jou!  

Je merkt nu nog dat gesprekspartners 'Ja' zeggen maar doen 'Nee'. Ze komen afspraken niet na. Ze zijn in het gesprek zelf enthousiast maar daarna komen ze niet in beweging. Je voert telkens dezelfde gesprekken zonder dat er écht iets verandert. Doelen worden met regelmaat niet behaald. Het werk stapelt zich op. De doorstroom neemt af en gesprekspartners haken vroegtijdig af.

In dit E-book leer je: 

  • Hoe je passiviteit en weerstand ombuigt naar motivatie.
  • Hoe je "Ja, maar..." voorkomt.
  • Hoe je de ander meekrijgt en motiveert.
  • Hoe jouw ideeën aangenomen worden.
  • Hoe je gesprekken voert die minder energie kosten.
  • Hoe cliënten stappen zetten en verandering volhouden.

Download nu het gratis E-book en zet zelf de eerste stap naar verandering. 

DROOM JE VAN...?


Actieve gesprekspartners


Die zelf nadenken en reflecteren op het eigen handelen?

Energie
overhouden


Omdat je passiviteit en inactiviteit makkelijk doorbreekt?

Minder hard
werken


Omdat je de ander aan het werk kunt zetten?

Gemotiveerde gesprekspartners


Zodat overtuigen om in actie te komen niet meer nodig is? 

afrekenen met "ja, maar..."


Omdat je leert hoe je 'ja ik ga het doen' gesprekken voert?

Gesprekspartners die Regie Pakken


Echt stappen zetten en doelen behalen?

6 gouden tips van een bewezen effectieve methode waarmee je gesprekspartners in de actiemodus zet!

STA JE ER WEL EENS BIJ STIL dat...?


Jouw vaardigheden bepalen of gesprekspartners actief óf passief zijn? Gesloten óf open zijn? Afwachten óf de regie nemen? 

Jij invloed hebt op het creëren van weerstand én motivatie voor het zetten van stappen?

Jouw vraagstelling bepaalt of gesprekspartners negatief zijn, praten in belemmeringen óf dat er positiviteit en hoop ontstaat?

Het niet jouw ideeën zijn die de ander in beweging brengen maar het de eigen ideeën zijn?

wat zeggen anderen over onze trainingen?


Iets bereiken zonder zelf te moeten sleuren naar verandering

Ik kreeg vooral geen doorbraak in verandering van gedrag en zag vaak herval na verloop van tijd. Ik heb een nieuwe aanpak geleerd door de tegenpartij veel meer aan het woord te laten zijn waarbij de oplossingen zelf worden verwoord, om hieruit verder samen een actieplan op te stellen. Door de Covid situatie was het niet steeds mogelijk om de sessie live te laten doorgaan maar virtueel. Toch werd het programma hierdoor aangepast en waren er heel wat oefensessies mogelijk + evaluaties hierna. Het herbeluisteren van de opgenomen fragmenten vond ik zelf heel zinvol om de theorie in praktijk te toetsen. De cursus had een mooie opbouw! Ik heb een andere aanpak in de gespreksvoering met meer comfort doordat de andere veel meer aan het woord is, i.p.v. zelf oplossingen aan te bieden en teveel aan het woord te zijn. Een mooi inzicht is het vragen naar vertrouwenstaal (hypotetische verandering, schaalvraag, terugkijken op vroegere successen). Dit zijn vraagstelling die ik nu meer en meer inbouw, wat ik voorheen niet deed. Het is een hele fijne en leerrijke cursus met voldoende afwisseling in oefeningen, beeldfragmenten, evaluatie van de vorige les en hoe in praktijk om te zetten. Ik ga meer de oplossingen door de patiënt zelf laten aanreiken en eventueel bijsturen door een voorstel te doen wanneer men er voor openstaat. Iedereen zou deze cursus kunnen gebruiken ! Zo waardevol om op een andere manier echt wel iets te kunnen bereiken zonder zelf te moeten sleuren aan de eerste stappen van verandering. Je stimuleert de andere tot het nemen van de eerste stappen in verandering van gedrag en houding, die genomen worden door de persoon in kwestie.

profile-pic
Stefie Spillebeen Territory Manager Coloplast Chronic Care

De klant werkt i.p.v. dat ik dat voor hen doe.

Voor de training had ik er vooral last van dat er weinig motivatie was te bespeuren en dat ik informatie uit klanten moest trekken tijdens een gesprek. Wat het mij heeft opgeleverd: motivatie herkennen bij klanten, manier van vraagstellingen veranderen waardoor de klant werkt i.p.v. dat ik dat voor hen doe. Kortom heb ik hier heel veel aan gehad en ik pas dit dagelijks al toe, zelfs privé formuleer ik mijn vragen anders, dit komt meer geïnteresseerd over en er rolt meer info uit. Ik ben zeer tevreden over de oefenmogelijkheden en de werkvormen. Ik merk verschil in mijn manier van luisteren, vragen stellen en samenvatten. Ik ben meer bewust en meer aandachtig tijdens een gesprek, het lukt me om tussen de regels door lezen en de motivatie te herkennen. Een dikke 10 voor Ellen. Ze past zich aan aan de behoefte van de groep, heeft een prettige manier van communiceren, komt kundig en kalm over en weet dit ook over te brengen. Mijn belangrijkste inzichten: eigenlijk alles, vooral de SOCA, ORBSI, focussen, vertrouwenstaal en verandertaal ontlokken. Wanneer je met mensen werkt, in welke vorm dan ook, deze training zal absoluut van toegevoegde waarde zijn. Denk o.a. aan leidinggevende en hulpverleners.

profile-pic
Pia Meijboom Doelmatigheidscoach Gemeente Venlo

Meer autonomie en meer duurzame oplossingen!

Hoewel ik mensen tracht zelfredzaam te maken, merkte ik dat ik toch nog best veel overneem. Ik liep er tegenaan dat mensen vast gelopen zijn (veel vertellen) en vaak zie ik zelf dan al gauw een oplossing, omdat ik erg oplossingsgericht denk en ben. Ik liep er tegenaan dat ik veel werk op mijn schouders heb. Veel zorgen van anderen. De wederkerigheid van bewoners kwam ook niet altijd evengoed uit de verf. Dit was ook iets waar ik aan wilde werken. Wat motiveert de ander? Het traject heeft mij meer gesprektechnieken gegeven, waardoor ik het gesprek meer kan sturen. Het heeft mij meer focus gegeven (waar gaan we naar toe/ aan werken in het gesprek). En het belangrijkste: verandertaal oppikken en zorgen dat de ander het vertrouwen krijgt om er verder mee aan de slag te gaan. Mijn gesprekspartner zal zich nog meer gehoord en gezien voelen en kan zelf nadenken over wat hij of zij wil. Er is meer autonomie en ik denk ook dat er meer duurzamere oplossingen zijn. In het begin vond ik het wel spannend en nu af en toe nog steeds om te oefenen met een andere collega. Het helpt wel heel erg. Het daagt je ook uit om het in praktijk te doen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in het voeren van gesprekken. Ik verwacht meer te kunnen bereiken met bewoners in een kortere tijd. Er is meer wederkerigheid, doordat mensen zelf meer gemotiveerd worden. De trainster laat ons veel oefenen. Hierdoor leren we meer. De theorie wordt snel toegepast, waardoor je het goed onder de knie kunt krijgen. De afwisseling tussen theorie en oefenen is goed. Ook geeft de trainster ruimte voor voorbeelden uit de praktijk en eigen inbreng. Hier leren we allemaal van. Mijn belangrijkste inzicht is dat je meer kan focussen in een gesprek en de ander zelf kan laten nadenken over de oplossing. Ik ben vaak zelf te snel met wat de oplossing is, waardoor de ander niet genoeg mee kan zijn en ik het probleem overneem/oplos. Deze cursus heeft handvatten gegeven hoe je dit kunt voorkomen. Welke vragen je kunt stellen. Hoe iemand zich gehoord voelt, maar ook in actie komt. Ik zou de cursus aan al mijn collega's willen aanraden.

profile-pic
Veerle De Meyer Projectleider Armoedebestrijding Jeugd bij Radar Wmo diensten

wie zijn wij?


Kelly & Ellen

Werken beide al meer dan 13 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg. Ze werken al meer dan 10 jaar met de Motiverende Gespreksvoering en hebben dus zelf ervaren dat het werkt. De methode zet cliënten, collega’s en medewerkers in beweging. Ze hebben al jaren ervaring met het trainersvak en Kelly is Lid van Motivational Interviewing Network Of Trainers (MINT).


>